Kavall lägger ned i Göteborg – köps upp av Mathem

Mathem köper upp matbudsföretaget Kavall. För Göteborg innebär det att Kavalls verksamhet lägger ned, skriver Breakit.

ANNONS
|

För drygt ett och ett halvt år sedan kom ett nytt matbud till Göteborg, nämligen Kavall. Bolaget har haft verksamhet i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo.

I februari skrev DI Digital om att Kavall snart har tomt i kassan och behövt rea ut aktier för att skrapa ihop kapital och nå lönsamhet i sina fyra svenska butiker som finns i Göteborg, Malmö och i Stockholm. Butiken i Oslo stängdes i samband med detta på obestämd tid.

På torsdagen rapporterade Breakit om att Kavall köps upp av Mathem. Ägarna i Kavall kommer att få betalt i nyemitterade aktier i Mathem.

ANNONS

Kavall kan försvinna som varumärke

Köpet innebär att Kavalls verksamhet i såväl Göteborg som Malmö kommer att läggas ner, enligt nyhetssajten.

I framtiden är tanken att verksamheten ska interageras in i Mathem och Mathem Express. Det innebär att Kavall som varumärke kan försvinna helt och hållet.

– Vi jobbar med integrationsplanerna men min gissning är att vi inom ett par månaders tid kommer att ha en gemensam plattform och en gemensam drift som bygger på Mathem, säger Johan Lagercrantz, vd på Mathem till Breakit.

Affären innebär även att Mathem expanderar utbudet av snabba leveranser till en större del av Stockholm.

– Det har varit en fantastisk utveckling att se hur kundbasen har tagit emot oss och nu blir det ett ordentligt förbättrat erbjudande för Mathems kunder, säger Johan Lagercrantz till Breakit.

LÄS MER:Nytt matbud i stan – lämnar livsmedel vid dörren

LÄS MER:Nu sätter sig konjunkturen – så rasar branscherna i Göteborg

LÄS MER:Så mycket tjänar vd:arna på Sveriges hetaste techbolag

LÄS MER:Vilma anmälde sexuella trakasserier på Mathem – sedan fick hon sparken

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS