Kan bli billigare att flyga från Landvetter

Lågkostnadsflygbolag fortsätter att expandera sin verksamhet vilket innebär hårdare konkurrens. Och Ryanair, som är Norwegians främsta konkurrent, flyttade i höstas in på Landvetter.

ANNONS
|

De fem stora lågkostnadsflygbolagen fortsätter att expandera med nya linjer och det innebär att de möts allt oftare i direkt konkurrens, skriver Flygtorget. Två av de främsta lågkostnadsbolagen i Europa, Ryanair och Norwegian, måste nu samsas på samma flygplats efter att Ryanair i höstas flyttade från Säve till Landvetter. Men från Norwegians håll är man inte orolig över konkurrensen. De menar istället att det kommer innebära bättre erbjudanden och fler valmöjligheter för kunderna. Och framförallt, bli ännu viktigare för flygbolagen att hålla tiderna.

– Vi är ju för konkurrens. Den som det gynnar i slutänden är ju resenären och vår filosofi är att det ska vara så billigt som möjligt att resa, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationsansvarig på Norwegian.

ANNONS

Idag konkurrerar Norwegian mot Ryanair på sammanlagt 23 olika linjer, det visar siffror som analyssajten annaaero tagit fram. Och utvecklingen tyder på att de konkurrensutsatta linjerna kommer bli fler i framtiden när mindre bolag tar steget in på de stora flygplatserna. Men Charlotte Holmbergh Jacobsson på Norwegian menar att konkurrensen kommer innebära att det blir viktigare för flygbolagen att erbjuda bra tidtabeller och att hålla priserna nere för att vara så attraktiva som möjligt för kunderna.

Kommer det här innebära några förändringar för resenärerna som flyger från Landvetter?

– Vi ser ju ständigt över våra linjer och försöker utveckla dem. Men vad det innebär för just Landvetter får jag återkomma med, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

ANNONS