Bicos mardrömsår fortsätter. Vd Erik Gatenholm har befunnit sig i stormens öga.
Bicos mardrömsår fortsätter. Vd Erik Gatenholm har befunnit sig i stormens öga. Bild: Sanna Tedeborg

Kaka på kaka för Bico – aktien faller igen

I måndags studsade Göteborgsbolagets Bicos aktie tillbaka efter störtdykningen på över 30 procent på senare tid. Men uppgången raderades snart och aktien rasar med över 11 procent under måndagen.

ANNONS

Det har stormat flitigt kring medicinteknikbolaget Bico, tidigare Cellink, från Göteborg den senaste tiden. Med kraftiga börsrörelser som resultat.

Under förra veckan kastade finanschefen Gusten Danielsson in handduken och lämnade bolaget med omedelbar verkan, vilket fick aktien att falla med 35 procent.

I samband med skilsmässan gick den tidigare finanschefen Gusten Danielsson i attack mot Bicos vd Erik Gatenholm och krävde koncernchefens avgång.

”Att jag sa upp mig som CFO på Bico den 25 april återspeglar dock min slutsats att Erik Gatenholm inte längre är rätt ledare för bolaget – även om han förblir en kontrollerande aktieägare”, skrev han i ett mejl till Dagens Industri för ett par dagar sedan.

ANNONS

Stormarna kring bolaget fortsatte sedan när samma tidning kunde avslöja hur Erik Gatenholm uppgett felaktiga uppgifter om sin utbildningsbakgrund.

Aktien åker berg- och dalbana

Så sent som i måndags släppte Bico oväntat preliminära kvartalssiffror som pekar på ett resultat ”överträffar bolagets finansiella mål”. Denna nyhet fick aktien att stiga med 6 procent.

Men framgången blev kortvarig. Under tisdagen har aktien gått ned med 9 procent. Måndagens uppgång är därmed raderad.

Totalt har Bico rasat med över 65 procent bara i år.

Vid tvåtiden på måndagen rasar Bico med över 11 procent på Stockholmsbörsen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS