Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

"Känns som Göteborgs egen Guldbagge"

Johanssons skor blev Årets Företagare i Göteborg 2013. Tre systrar är fjärde generationens ägare i familjerörelsen som växer trots tuff konkurrens från stora kedjor.

Vinnaren av Årets Företagare i Göteborg offentliggjordes på Rondo på fredagskvällen.

Förra året blev utnämningen en pinsam historia. GP:s granskning visade att vinnaren var dömd för falska fakturor och fusk med arbetsgivaravgifter. Det slutade med att priset togs tillbaka.

Sedan avslöjandet som nådde organisationen på riksnivå har Företagarna skärpt regelverket. I år finns ett nytt kriterium inskriven: "inte nyligen vara dömd i domstol". Dessutom får de som nominerats skriva under ett etiskt avtal.

De som hade chans att bli Årets Företagare i Göteborg var förutom JF Johanssons skor, skönhetskliniken Art Clinic och Kallebäcks transport.

Johanssons skor drivs av systrarna Lena Tropp, Christina Taurell, och Marianne Ählström, fjärde generationens ägare.

Ett genuint familjeföretag i Göteborg som startade 1897 i Olskroken. I dag finns kontor och lager finns i dag i Västra Frölunda.

- Det är spännande att vara nominerad, säger Lena.

- Hedrande och roligt för vår personal, säger Marianne.

- Det känns som Göteborgsregionens egna Guldbaggeutdelning, säger Christina.

Förutom företagets åtta Johanssonsbutiker och tre Jedvikbutiker lanseras en webshop i slutet av april. Först i liten skala för att lära och se hur det utvecklas.

Och nu är även nästa generation på gång. Christinas dotter, Johanna Taurell, jobbar med webshopen. En av ägarsystrarnas söner gör bilder till annonser och hemsidor och resten av kullen är inne och jobbar extra. Så framtiden verkar tryggad för familjeföretaget.

Systrarna har en liten annorlunda arbetsmetod. De byts av som vd men jobbrotationen är mest bara på pappret. Egentligen tas de flesta besluten gemensamt.

- Det fungerar bra att jobba ihop, det har vi gjort i 30 år, säger Lena.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.