Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kevin Warsh, tidigare ledamot i den amerikanska centralbanksledningen. Arkivbild.

Källor: Warsh aktuell som ny Fed-chef

President Donald Trump och finansminister Steve Mnuchin har haft ett möte med Kevin Warsh, tidigare ledamot i den amerikanska centralbankens (Fed) ledning.

Enligt en källa med kännedom om samtalen ska mötet ha handlat om en eventuell nominering av Warsh för posten som ny Fed-chef, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Finansmannen och advokaten Kevin Warsh är svärson till affärsmannen Ronald Lauder, sedan länge en av president Donald Trumps kompanjoner, skriver Politico.

Senare sade Trump i en kort kommentar att han kommer att bestämma sig om en vecka eller två om vem som ska leda Fed framöver.

Den nuvarande Fed-chefen Janet Yellens mandatperiod löper ut den 31 januari. Enligt bedömare är det nu två kandidater utöver Yellen som kan komma att konkurrera om posten: Warsh och affärsmannen Gary Cohn, rapporterar CNBC.

Trump uppges också ha intervjuat Fed-ledamoten Jerome Powell.

Cohn sågs av många som en trolig efterträdare till Yellen. Hans chanser bedöms dock ha minskat sedan han kritiserat Trumps uttalanden efter våldsamheterna i Charlottesville då högerextremister demonstrerade i staden. Trump sade bland annat att "väldigt bra människor" deltog i demonstrationen.