Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Klädkedjan JC ansöker har ansökt om konkurs. JC grundades 1962 och har ett trettiotal butiker runtom i landet. Bild: Olof Ohlsson

JC går i konkurs – räddningsförsök avbröts

Klädföretaget JC går i konkurs, det rapporterar sajten Breakit. Företaget har varit försatt i rekonstruktion, men försöken att rädda verksamheten har nu avbrutits.

Under onsdagen meddelade JC:s ägare Iliya Meric att företaget avbryter sin rekonstruktion. I dag avslöjar sajten Breakit att företaget går i konkurs.

Uppgifterna har bekräftats av tingsrätten i ett pressmeddelande och framtiden för företagets 250 anställda är därmed oviss.

JC grundades 1962 och har ett 30-tal butiker i Sverige – varav en i Frölunda. Konkursansökan lämnades in till Stockholms tingsrätt under torsdagen.

"Undertecknat bolag, som är på obestånd, får härigenom ansöka om att vi försätts i konkurs", skriver JC i sin konkursansökan enligt Breakit.

"En sorgens dag"

En butikschef på en JC-butik i Västsverige som GP har talat med tycker att beskedet om företaget gått i konkurs är tråkigt. Men att man i butiken än så länge kämpar på.

– Det är helt klart en sorgens dag, det här. Men vi kämpar på in i det sista. Vi har gjort allt vi kan och håller huvudet högt. Vi är alla här och jobbar för att vi älskar JC, säger hon via telefon.

Och bland shoppande göteborgare på Frölunda torg kom konkursbeskedet som en överraskning.

Anniken, som var och handlade på Frölunda Torg minns tillbaka på JC som ett företag som förut hade kläder mer "för vanligt folk" . Bild: Olof Ohlsson

– Oj, jag visste inte att det gått i konkurs. Jag handlar inte där så ofta längre, säger Anniken, en av de som torsdagsshoppade på köpcentret.

Vad är dina minnen från JC-butiken?

– Förr när jag handlade där kändes det som att den var till för mer 'vanligt folk'. Nu känns det som att kläderna är till för den yngre generationen även om de har jeansen kvar.

Ylva Bjurö med mamma Lena Bjurö tror att JC inte är den enda butikskedjan som kommer att gå i konkurs i framtiden.. Bild: Olof Ohlsson

För Lena Bjurö och hennes dotter Ylva Bjurö tror man att JC inte är den sista av butikskedjor som kommer att gå i konkurs.

– Jag tror att det blir svårt för riktiga butiker i framtiden, säger Lena Bjurö.

"Väldigft synd"

Hon och dottern Ylva tycker att det är tråkigt att JC har gått i konkurs.

– Jag har inte handlat där på många år, men jag gjorde det när jag var yngre. Så det är vcäldigt synd, säger Lena Bjurö.

En faktor som kan spela roll, enligt kunderna, är att butikskedjan inte hängt med tillräckligt på nätet.

– De borde kanske ha satsat mer på sin hemsida. Jag har tänkt på att layouten där inte är så bra, säger Ylva Bjurö.

LÄS MER: Så förstörde JC sitt varumärke

LÄS MER: "Vem sörjer ett par spruckna jeans?"

LÄS MER: Anställda på krisande JC utan lön

LÄS MER: Krisdrabbade klädkedjan stänger flera butiker

LÄS MER: Krisande JC i rekonstruktion

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.