Modedesigern Kenzo Takada har avlidit. Arkivbild.
Modedesigern Kenzo Takada har avlidit. Arkivbild. Bild: Joel Saget/AFP/TT

Japansk modedesigner död i covid-19

Modedesignern Kenzo Takada har avlidit med bekräftad covid-19, enligt hans talesperson. Takada, som avled på söndagen på ett sjukhus i Paris, blev 81 år.

ANNONS
|

Dödsbeskedet kommer drygt halvvägs in i Paris modevecka – en stad där Kenzo Takada verkade som kläddesigner i över 30 år. Takada bosatte sig i Frankrike 1965 och var den förste japanske designern att slå igenom på Paris modescen när han grundade modemärket Kenzo fem år senare.

Med sina kollektioner fulla av färg och blommiga motiv utvecklades Kenzo snabbt till ett av de viktigaste designermärkena i modestaden.

1993 köptes Kenzo av den franska lyxmärkeskoncernen LVMH. I sex år arbetade Takada sedan som kreativ chef på Kenzo innan han gick i pension från modebranschen 1999.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS