Jack Ma har på ett år sålt Alibaba-aktier till ett värde av motsvarande 75 miljarder kronor. Arkivbild.
Jack Ma har på ett år sålt Alibaba-aktier till ett värde av motsvarande 75 miljarder kronor. Arkivbild. Bild: Thibault Camus AP/TT

Jack Ma har sålt aktier för 75 miljarder

ANNONS

Den kinesiska e-handelsmogulen Jack Ma har minskat sitt ägande i Alibaba Group Holding till 4,8 procent från tidigare 6,2 procent, enligt en årsredovisning. Han har därmed under året sålt aktier för omkring 8,2 miljarder dollar (motsvarande 75 miljarder kronor), beräknat utifrån Alibaba-aktiens aktuella kurs.

Jack Mas minskade ägande följer på det att han i september i fjol klev av som styrelseordförande i Alibaba för att fokusera på välgörenhetsverksamhet.

Alibaba anger inget snittpris för aktierna som Jack Ma sålt, men koncernens aktie har under året lyft med cirka 40 procent, med draghjälp från stark tillväxt för e-handel trots att Kinas ekonomi bromsat in i coronakrisen.

ANNONS

Rättelse: Jack Mas ägarandel för ett år sedan var 6,2 procent, inget annat, och han har därmed sålt Alibaba-aktier för motsvarande 75 miljarder kronor sedan dess.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS