Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jätteorder till Volvo Bussar

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag, Nova Bus, ska leverera 475 hybridbussar till Quebec. Det är beställningrekord av hybridfordon för koncernen.

Bussarna till Kanada ska börja levereras redan 2014 och nu är Volvo Bussar världsledande med 1600 levererade hybridbussar.

Bussarna till Quebec är av modellen LFS HEV (Hybrid Electric Vehicle) och ordern omfattar även en option på ytterligare 1200 fordon.

- Ordern är ännu ett led i det framgångsrika och långvariga samarbetet mellan ATUQ och Nova Bus. ATUQ visar förnyat förtroende för våra bussar, och tillsammans kommer vi att arbeta för att ytterligare förstärka kollektivtrafiken i våra städer och samhällen", säger Jean-Pierre Baracat, vd för Nova Busi en kommentar.

Nova LFS HEV ungefär 30 procent lägre bränsleförbrukning och utsläpp än konventionella dieseldrivna bussar. Nova Bus arbetar också med att ta fram andra miljöalternativ som plug-in hybrider och helt elektriska bussar.

- En viktig del av vår vision är att bli ledande inom elektromobilitet. Vi är övertygade om att miljöanpassade bussar kommer att spela en betydelsefull roll i arbetet med att klara de utmaningar som många städer står inför och bidra till en bättre livskvalitet", säger Stefan Tilk, ansvarig för Volvo Bussars verksamhet i Nord- och Sydamerika, i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.