Volvo Bussars order ger ökad kapacitet och miljövänligare bussar i Bogotá.
Volvo Bussars order ger ökad kapacitet och miljövänligare bussar i Bogotá. Bild: Volvo Bussar

Jätteorder till Volvo Bussar

Volvo Bussar har fått den största på ordern på miljövänliga bussar till Latinamerika på tio år.

ANNONS
|

Fordonstillverkaren har fått order på totalt 700 Volvo-bussar till Bogotá i Colombia.

Bussarna är 298 ledbussar och 402 dubbelbussar, med plats för 160 respektive 298 passagerare.

Bogotá ska möta strängare utsläppskrav. Och i samband med bytet av bussflotta utökar den colombianska huvudstaden kapaciteten med att införa fler dubbelbussar.

Kraftig minskning av utsläpp

– Vi är väldigt stolta och glada att återigen ha fått förtroendet att leverera ett större antal stadsbussar till Bogotá, och därmed bidra till att förbättra stadens luftkvalitet. Vår lösning med högkapacitetsbussar Euro V som försetts med partikelfilter innebär en minskning vad gäller lokala utsläpp med hela 96 procent jämfört med dagens Euro II bussar, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar, i ett pressuttalande.

ANNONS

Volvo har sedan 2001 levererat fler än 2 300 stadsbussar till Bogotá, varav 360 är hybridbussar. Det är den största flottan av elektrifierade bussar i Latinamerika.

Volvo är ledande i utvecklingen av bussar för Bus Rapid Transit-system (BRT), och anses vara marknadsledande i Latinamerika.

Totalt har Volvo Bussar levererat fler än 5 000 bussar till BRT-system till Brasilien, Colombia, Guatemala, Mexiko, Chile och El Salvador.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS