Italiens finansminister Roberto Gualtieri, till vänster, och premiärminister Giuseppe Conte.
Italiens finansminister Roberto Gualtieri, till vänster, och premiärminister Giuseppe Conte. Bild: Claudio Peri/AP/TT

Italien tar steg mot nytt stödpaket

ANNONS

Italiens regering har godkänt ett stimulanspaket på totalt 25 miljarder euro för att få i gång ekonomin efter coronakrisen. Stödpaketet på motsvarande 250 miljarder kronor måste nu godkännas av parlamentet, där regeringspartierna har majoritet.

– Vi skyddar arbetstillfällen, vi stöder arbetare, vi minskar skattetrycket, vi hjälper regionerna, säger premiärminister Giuseppe Conte.

Bland annat ska Italiens södra delar, som är mindre utvecklade än de industriella norra delarna, få skattemässiga fördelar.

– Vi är medvetna om bristen på infrastruktur i söder som är mindre konkurrenskraftig och vi vill att detta gap ska minskas, säger Conte.

Conte säger också att regler om social distansering och obligatoriska munskydd kommer att gälla till den 7 september.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS