Italiens premiärminister Giuseppe Conte under ett sammanträde tidigare i veckan.
Italiens premiärminister Giuseppe Conte under ett sammanträde tidigare i veckan. Bild: Roberto Monaldo/AP/TT

Italien: Nytt mångmiljardpaket mot covid

ANNONS

Italiens regering har godkänt ett nytt stödpaket för att få rätsida på landets ekonomi som drabbats hårt av den pågående covidkrisen.

Beslutet fattades under ett sammanträde i helgen och stödpaketet kommer att ingå i 2021 års budget. De regerande Femstjärnerörelsen och Demokratiska partiet har enats om en preliminär version av stödpaketet och ska nu mejsla fram detaljerna gemensamt.

Stödpaketet kommer bland annat innebära extra stöd till sjukvården, utbildningssektorn samt till de företag som drabbats värst under krisen. Motsvarande över 40 miljarder kronor är tänkta att gå till företagen, bland annat till näringsidkare som tvingas permittera anställda till följd av pandemin.

ANNONS

Italien är en av de länder i Europa som drabbats hårdast av pandemin. Landets ekonomi väntas krympa med 9 procent 2020 och budgetunderskottet är i nuläget över 10 procent av landets bnp.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS