Flera bensinmackar drabbades av ett omfattande it-strul på fredagen som ställde till det för kunder som ville betala med kort.
Flera bensinmackar drabbades av ett omfattande it-strul på fredagen som ställde till det för kunder som ville betala med kort. Bild: Fredrik Persson/TT

It-fel orsakade kortstrul på flera bensinstationer

Ett fel hos Telia ställde till det med kortbetalning på flera bensinstationer under fredagen.
– Hos oss är det bara vissa stationer som drabbats vilket är lite ovanligt, säger Preems presschef Daniel Backteg.

ANNONS
|

Felet låg enligt Sveriges Radio hos operatören Telia och orsakade bekymmer på flera bensinstationer runtom i landet på fredagsmorgonen. Telia-kunderna Cirkle K och Preem fanns bland de som drabbades. På flera stationer gick det att inte betala tankningen med kort eftersom internet låg nere.

Irene Krohn som är presschef på Telia säger till Sveriges Radio under fredagsmorgonen att problemet kunde beröra fler av deras kunder.

Problemet har påverkat Preem sedan 06 på fredagen, enligt Daniel Backteg, som är bolagets presschef.

– Det gäller dock bara vissa av våra stationer, vilket är lite ovanligt. Det brukar vara alla eller ingen, säger han.

ANNONS

– På vissa av våra stationer har det inte gått att få kontakt med kortterminaler, vilket ofta har gått att lösa med swish eller kontanter istället.

Vid 11.30-tiden på fredagen fick Preem besked från Telia om att problemet ska vara åtgärdat.

Vad det berodde på vill Telia inte gå närmare in på, rapporterar Sveriges Radio.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS