Isabella Löwengrip om krisen i ny dokumentärserie: "Pinsamt"

I höstas blev det känt att Isabella Löwengrip hade ljugit om läsarsiffrorna på sin blogg. Hon tappade annonsintäkter, hamnade nära konkurs och tvingades säga upp ett flertal av sina anställda. Det hela fångades på film och i nästa vecka släpps dokumentärserien som skildrar den stormiga tiden.

ANNONS
|

I somras berättade bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip i Sommar i P1 om sina storslagna framtidsplaner. Hon skulle bli världens mäktigaste affärskvinna och flytta till New York på halvtid för att expandera sitt företag till USA.

Det var i samma veva som hon tackade ja till att medverka i dokumentären Flip Side.

"Förlorade 80 procent av våra kunder"

Löwengrip skriver på sin blogg att tanken var att hon skulle visa upp sitt häftiga liv i New York och Sverige, men kort efter att hon hade tackat ja rasade allt. Expressen granskade siffrorna på hennes blogg och kunde visa att det verkliga antalet läsare var långt under vad hon själv hade hävdat. Under hela september hade hon cirka 410 000 läsare – själv hade hon uppgett att hon hade 1,5 miljoner per vecka.

ANNONS

Kraschen tvingade Löwengrip att stoppa lanseringen av sin skönhetsserie i USA, sälja sitt hus på Lidingö och säga upp majoriteten av sina anställda i Löwengrip Invest.

LÄS MER:Så går Isabella Löwengrip vidare efter krishösten

I dokumentären berättar hon att hon försökte expandera för snabbt, och att hon tvingats stänga ner verksamheten i alla länder utanför Skandinavien, med undantag för Tyskland.

– Vi förlorade 80 procent av våra kunder. För att betala alla löner denna månaden blev jag tvungen att sälja några aktier, säger Isabella Löwengrip i dokumentären.

Övervägde att avbryta sitt medverkande

Dokumentären porträtterar en rad kreativa aktörer, bland andra också artisten Ane Brun, modeaktivisten Bea Åkerlund och Teddybearssångaren Patrik Arve. Samtliga avsnitt släpps den 15 januari på hemsidan thisismyflipside.com.

Kraschen fick Isabella Löwengrip att överväga att avbryta filmandet.

"Det hade såklart känts bättre om livet hade varit i sin ordning när allt sänds nästa vecka. Få skriva att 'såhär var det men nu är allt bra igen'. Istället befinner jag mig i en depression", skriver hon på sin blogg.

LÄS MER:Marknaden för influencers kommer alltid ändras

LÄS MER:Göteborgsmiljardären och Isabella Löwengrip går skilda vägar

"Pinsamt" att läsa om sig själv i medier

GP har sökt Isabella Löwengrip och fått beskedet att hon inte planerar att ställa upp på någon intervju i media under våren. I två avsnitt med titlarna Falling Down och Still Standing berättar hon om krishösten och hur hon påverkats av den mediala uppmärksamheten.

ANNONS

– Den här karaktären som media har byggt upp av mig, att de hade rätt – att den är sann. När jag var inne i allt och byggde och växte kände jag att det här är mitt liv. Ja, jag har det här stora huset och kocken och folk omkring mig och det är fantastiskt och jag förtjänar allt det här. Men nu när jag läser om den här karaktären så är det pinsamt, säger Isabella Löwengrip i dokumentären.

LÄS MER:Göteborgsmiljardären om flickvännen Löwengrip: "Lite mer handlingskraftig än jag"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS