Investmentbolag blir delägare i Hagabadet

Idag blev det klart att Göteborgsbaserade investmentbolaget Pegroco blir ny delägare i Hagabadet. Företaget tror sig kunna bidra med sin erfarenhet och kompetens till huset som man ser som en Göteborgsikon.

Hagabadet drivs sedan i somras av makarna Helene- och Pelle Johansson. I dag blev det dock klart att man får en ny delägare i det Göteborgsbaserade Investmentbolaget Pegroco och paret kan se flera fördelar med den nye delägaren.

– Bland annat kommer de att bidra med ett stort och starkt nätverk, Pegroco består av 15 delägare som alla har lång erfarenhet av Göteborgs näringsliv. Sedan bidrar de till en ökad finansiell stabilitet som skapar trygghet för våra medarbetare och kunder, säger Pelle Johansson Vd och delägare på Hagabadet.

Pegroco Invest är ett privatägt investmentbolag som investerar i och utvecklar små och medelstora företag.

– Vi är imponerade av vad ledningen hittills åstadkommit. Huset och verksamheten är ju en ikon i Göteborg och då känns det roligt att vara med och investera nu då ägandet blivit lokalt, säger Thomas Brue på Pegroco i ett pressmeddelande.

Fakta:

Sven Renström donerade 1869 pengar till Göteborg för att bland annat användas till olika välgörenhetsinrättningar. En av dessa blev Renströmska bad- och tvättanstalten i arbetarstadsdelen Haga, numera Hagabadet.

Under badexpert Carl Curmans inflytande skapades en påkostad anläggning som invigdes 9 december 1876. Hagabadet återinvigdes 1997 och är idag ett centralt beläget dagspa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.