Spelbolaget Cherrys vd har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov insiderhandel.
Spelbolaget Cherrys vd har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov insiderhandel.

Insidermisstänkt Cherry-vd häktad

Spelbolaget Cherrys vd Anders Holmgren har häktats av Stockholms tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för grovt insiderbrott. Åklagaren befarar att Holmgren skulle undanröja bevis om han försätts på fri fot.

ANNONS
|

Misstankarna om grovt insiderbrott härrör från köp av Cherry-aktier som Anders Holmgren gjorde 23–27 mars i år, inför det att Cherry den 13 april meddelade att bolaget gick betydligt bättre än väntat.

Enligt medieuppgifter ska Holmgrens omstridda aktieköp ha uppgått till tolv miljoner kronor och efter det positiva beskedet några veckor efter transaktionerna lyfte aktien i bolaget markant.

Aktien har rasat från toppnivå

Cherry-aktien har därefter, sedan en historisk toppnotering på 74 kronor per aktie i slutet av april, rasat drygt tio procent.

- Det jag kan säga är att min klient förnekar brott. I övrigt har åklagaren meddelat beslut om yppandeförbud och mot bakgrund av det kan jag inte ge någon mer information, säger Mikael Westerlund, Anders Holmgrens advokat.

ANNONS

Holmgren har enligt advokaten presenterat förklaringar till den omstridda aktiehandeln i mars.

- Vad de förklaringarna består i är jag på grund av yppandeförbud förhindrad att närmare att gå in på, säger Mikael Westerlund.

Greps i samband med husrannsakan

Häktningsbeslutet gäller i två veckor. Men enligt advokaten hoppas man att han kan försättas på fri fot innan dess.

- Vi utgår från och förväntar oss att de utredningsåtgärder som nu ska vidtas går fortare än så och jag hoppas och utgår från att han blir försatt på fri fot tidigare.

Enligt chefsåklagare Thomas Langrots häktningsframställan finns det risk för att den misstänkte, om han försätts på fri fot, undanröjer bevis eller på något annat sätt försvårar utredningen.

Anders Holmgren greps i samband med en husrannsakan mot Cherry i tisdags och har sedan dess varit anhållen.

I intervjuer i medier har Cherry-chefen sagt att han köpte aktierna i mars då han hade "en bra magkänsla".

ANNONS
TT

Fakta: Cherry i korthet

Det börsnoterade spelbolaget Cherry, med rötter i 1960-talet, investerar i och förvaltar bolag inom spelindustrin, bland annat inom vadslagning online, spelutveckling, marknadsföring, spelteknik och fysiska casinospel som Black Jack och Roulette på cirka 260 nöjesplatser runt om i Sverige.

Bolaget har cirka 1400 anställda, varav nästan hälften i Sverige.

Cherry har i ett pressmeddelande uppgett att bolaget samarbetar fullt ut med Ekobrottsmyndigheten i förundersökningen. Bolaget har även under förundersökningen tillsatt en tillförordnad vd, den tidigare Cherry-chefen Gunnar Lind, som också är styrelseledamot och ordförande i Cherrys revisionsutskott.

Källa: Cherry

ANNONS