Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Inredningsbutik stänger i centrala Göteborg

Flera av inredningskedjan Cerveras butiker stänger runt om i landet på grund av överetablering på vissa orter. Bland annat rör det sig om en butik i centrala Göteborg.

Norrköpings Tidningar var först ut med nyheten om att Cervera stänger sin butik i centrala Norrköping på söndagen den 16 januari.

Kedjans marknadschef Erika Dalle bekräftar nedstängningen för Market. Hon säger att de löpande ser över sitt butiksbestånd och optimerar det utifrån hur handelslägen och kundunderlagen förändras.

LÄS MER: Sängkedjan Sova öppnar stor butik i Göteborgs city

I Norrköping finns även en annan Cerverabutik i det externa köpcentrumet Ingelsta shopping och inredningskedjan kommer agera liknande med nedstängningar på andra orter.

– I de fall där vi nu stänger butiker handlar det om att vi har haft en överetablering, säger Erika Dalle till Market.

Hon berättar vidare att Cerveras uppfattning generellt sett är att hyreskostnaderna måste ner på en nivå som gör det möjligt att säkra en långsiktig lönsamhet i butik.

LÄS MER: Anrika butiken i Majorna som trotsat pandemin

Rör även en Göteborgsbutik

Erika Dalle avböjer en intervju med GP, men bekräftar att en Cerverabutik kommer stänga i centrala Göteborg. I ett mejl skriver hon:

”Det rör den butiken på Östra Hamngatan 33 som stänger i mars. Därefter fortsätter vi att välkomna våra kunder till vår butik på Korsgatan 12 (gamla Josephssons)".

Cervera finns också i Sisjön, på Frölunda Torg, och på Allum Köpcentrum i Partille.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.