Industrivärden ökar ägandet i Volvo

Lastbilstillverkaren Volvo storägare Industrivärden utökar sin portfölj med ytterligare sex miljoner A-aktier i fordonsjätten. Affären uppges gå på närmare en miljard kronor.

ANNONS
|

Den sedan tidigare största innehavaren av röststarka A-aktier i Volvo, investmentbolaget Industrivärden, blir en ännu större ägare i fordonsjätten, rapporterar Dagens industri.

Industrivärden har köpt ytterligare sex miljoner A-aktier, vilket gör att bolagets tidigare 142 600 000 A-aktier nu utökas till 148 600 000 stycken. Motparten i affären är Handelsbankens pensionskassa som efter försäljningen kan räkna hem drygt 822 miljoner kronor, rapporterar Dagens industri.

Det innebär också att Industrivärden drar ifrån den näst största ägaren av A-aktier, kinesiska Geely, som enligt Volvo själva äger omkring 88 miljoner A-aktier.

Vad gäller kapitalet är dock Li Shufus Geely fortfarande störst av AB Volvos ägare.

ANNONS

– Vi har ökat i ett innehavsbolag som vi känner väl och som vi tror har en god långsiktig värdepotential, och därför tror vi att det är bra att addera det innehav vi redan har. Det är också ett sätt för att få en högre hävstång på det aktiva ägandet vi lägger ned i bolaget”, säger investmentbolagets kommunikationschef Sverker Sivall till nyhetsbyrån Direkt, enligt Dagens industri.

ANNONS