Ikea köper lokal i lyxläge – för 4,5 miljarder kronor

Ikeas har köpt en exklusiv butikslokal vid Oxford Circus i centrala London. Priset landar på 4,5 miljarder svenska kronor.

ANNONS
|

Fastigheten ligger vid exklusiva Oxford Circus i centrala London, ett av stadens bästa shoppinglägen. Tvärs över gatan ligger H&M:s stora butik i en fastighet som ägs av Ramsbury.

Tidigare hade modekedjan Topshop sin flaggskeppsbutik i de 8 400 kvadratmeter stora lokalerna.

Köpeskillingen landar på 378 miljoner pund, motsvarande nästan 4,5 miljarder kronor.

LÄS MER:Se Ikeas värsta historiska möbelfloppar

Ikea ska omvandla lokalen till ett citynära varuhus. Tanken är att det ska öppna i mitten av 2023. Ikea har sedan tidigare ett liknande varuhus i centrala Paris.

Sedan 2020 äger Ikea även fastigheten Kings Mall i Londonstadsdelen Hammersmith. Det var kedjans första investering i de mer centrala delarna av staden, med undantag för en nu nedlagd planeringsstudio. I Kings Mall väntas Ikea öppna en mindre butik under 2021.

ANNONS

Även i Sverige har Ikea valt att satsa på en rad mindre planeringsbutiker i centrala lägen i ett flertal städer. Tidigare i höstas öppnade en på Kungsgatan i Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS