Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ikea i London blir sjukvårdslokal för corona

Möbeljätten Ikea låter den brittiska sjukvården förvandla varuhuset i Wembley till en testcentral för corona.

När de brittiska medborgarna tvingas hålla sig inomhus på grund av pandemin står butiker och varuhus tomma. Lokaler som kan vara till hjälp för den redan hårt pressade sjukvården.

Varuhus blir testcentral

Därför väljer Ikea Wembley i norra London att erbjuda sin blågula låda till den brittiska sjukvården National Health Service (NHS).

Varuhuset kommer framöver bli en facilitet där man testar misstänkt sjuka för coronaviruset, rapporterar amerikanska CNN.

– Vi är enormt stolta över NHS och stolta över att kunna erbjuda Wembley som en ytterligare medicinsk facilitet, säger Ikeas talesperson till CNN.

Det innebär att Ikea Wembley enbart kommer vara öppet för sjukvårdspersonal, uppger talespersonen.

Den blågula ladan i London blir testcentral för coronasmittan. Bild: Janerik Henriksson/TT
Den blågula ladan i London blir testcentral för coronasmittan. Bild: Janerik Henriksson/TT

Donerar mat och förbrukningsartiklar

Beskedet om att omvandla ett av de brittiska varuhusen till sjukvårdslokal kommer bara en dag efter att möbeljätten lanserat en krisfond som omfattar 26 miljoner euro, motsvarande 284 miljoner kronor. Pengarna i fonden ska gå till att stötta personer som befinner sig i riskgrupper.

Utöver Wembleys omvandling och den nyinrättade krisfonden har Ikea också hjälpt den brittiska sjukvården, särskilt den hårt belastade intensivvården med tiotusentals förbrukningsartiklar. Möbelkedjan stöttar även sjukvården med mat, något som också donerats till boenden för hemlösa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.