Ikea återkallar syltburkar som kan innehålla plastbitar

Ikea uppmanar alla kunder att som köpt en ekologisk sylt av företaget att reklamera den – man har funnit plastbitar i produkten.

ANNONS
|

Det handlar om burken ”ekologisk sylt jordgubb” i 400 grams-förpackning där möbeljätten, som också säljer livsmedel, har upptäckt felet (se bilden). ”Det kan finnas plastbitar i produkten”, skriver Ikea i ett pressmeddelande. Plastbitarna kommer från trasiga brickor som användes när jordgubbarna plockades.”

Mer specifikt är det syltburkar med utgångsdatum 2023-03-01, 2023-03-02, 2023-03-03 och 2023-03-28 det handlar om. Företaget lovar full återbetalning av varorna och ber kunderna ta kontakt med kundtjänst. Inga kvitton kommer att behövas, skriver Ikea.

”Säkerheten och kvaliteten på den mat vi erbjuder är vår främsta prioritet. Vi vill erbjuda våra kunder produkter de kan lita på och som produceras på ett ansvarsfullt sätt, utan att kompromissa när det gäller livsmedelssäkerhet och kvalitet. Trots detta har det kommit till vår kännedom att plastbitar kan förekomma”, skriver företaget.

ANNONS

LÄS MER:Ikea-klassikerna i ditt hem – så mycket är de värda

LÄS MER:Ikea fortsätter att köpa ryskt trä

LÄS MER:Ny rysk ansökan om varumärke – Ikeakopian ”Idea”

LÄS MER:Ikea återkallar matvara – risk för plastbitar

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS