Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flight Radars grafik visar hur flygrutterna har såg ut innan flera länder stängde sitt luftrum för qatarisk trafik.

IATA: Återuppta flygningar till Qatar

Chefen för det internationella flygtransportförbundet IATA vädjar till gulfländerna att återuppta flygförbindelserna med Qatar. Organisationens generaldirektör Alexandre de Juniac varnar för att det annars blir omfattande störningar i flygtrafiken.

- Naturligtvis accepterar vi att länder har rätt att stänga sina gränser. Men anslutbarheten till Qatar måste återställas så snabbt som möjligt, säger han till AFP vid IATA:s årliga sammankomst i Cancun i Mexiko.

Saudiarabien, Bahrain, Förenade arabemiraten, Jemen, Egypten och Maldiverna har brutit diplomatiska förbindelser och likaså handelsrelationer med Qatar, som anklagas för att understödja terrorism.

Bland de åtgärder som vidtagits är att stänga land- och havsgränser till landet och förbjuda qatarisk flygtrafik i deras luftrum.

Chefer för flygbolag på IATA-mötet sade att det ännu är oklart hur flygtrafiken kommer att påverkas. Qatar Airways vd Akbar al-Baker lämnade i all hast mötet i måndags.

- Vi hoppas att krisen löser sig och att flygtrafiken återgår till det normala, sade Abdul Wahab Teffaha, som är chef för den arabiska flygtrafikorganisationen.

Christoph Müller, informationschef på flygbolaget Emirates, ska följa utvecklingen de kommande dagarna:

- Doha–Dubai-sektorn är särskilt livlig och vi analyserar situationen för närvarande.