Hyresgästföreningen har under 2020 tappat 21 000 medlemmar i Sverige. Arkivbild.
Hyresgästföreningen har under 2020 tappat 21 000 medlemmar i Sverige. Arkivbild. Bild: Helena Landstedt/TT

Hyresgästföreningen tappar 21 000 medlemmar

ANNONS

Pandemin har slagit hårt mot Hyresgästföreningen som under 2020 tappat 21 000 medlemmar i Sverige. Det betyder 21 miljoner kronor i minskade intäkter, enligt SVT Nyheter Blekinge.

Enligt Hyresgästföreningen, som totalt i landet har över 500 000 medlemmar, är anledningen att pandemin satt stopp för möjligheten att knacka dörr hos potentiella medlemmar.

– I stället ställde vi om till att göra samhällsnytta. Vi ringde in medlemmar och förtroendevalda som blev volontärer för att handla mat och medicin åt folk i riskgrupp, säger David Petersén, chef för medlemsutveckling Hyresgästföreningen Sydost.

Hyresgästföreningen befarar att medlemsminskningen på sikt kan leda till att organisationen tappar kraft, eftersom fler medlemmar i ett bostadsområde gör att de är starkare i förhandlingar med fastighetsägarna.

ANNONS

Petronella Uebel/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS