Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

HQ AB går i konkurs

HQ:s styrelse har beslutat att lämna in ansökan om konkurs då bolaget befinner sig på obestånd. Det framgår av ett pressmeddelande.

–Det har blivit uppenbart att förutsättningar saknas att få in nödvändigt kapital i bolaget för att ställa säkerhet för motparternas rättegångskostnader, skriver HQ i ett pressmeddelande.

HQ förlorade nyligen målet mot finansprofilen och tidigare styrelseorförande Mats Qviberg och resten av den tidigare styrelsen.

I stället för att få miljardskadestånd dömdes HQ AB till att betala nästan en kvarts miljard i rättegångskostnader. Med HQ:s egna kostnader inräknat ligger notan på 450 miljoner kronor.

Det är en summa som HQ AB saknar och därför har man under fredagen ansökt om konkurs.

Anser att tingsrättens dom var fel

Som kommentar till tingsrätten dom skrev HQ AB följande i ett pressmeddelande på torsdagen: "Tingsrättens slutsats i orsaksfrågan är förvånande ur både juridiskt och förnuftsmässigt hänseende. Bolaget anser att tingsrättsdomen är felaktig i detta avgörande hänseende".

Dessutom anser nuvarande styrelse att "det finns flera rättsfrågor som behöver prövas av högre instans, särskilt frågan om det funnits ett erforderligt orsakssamband mellan misskötseln och den skada som uppkommit". 

I pressmeddelandet som skickades ut under fredagen står också att Stockholms tingsrätt har beslutat att utse Bill Kronqvist till konkursförvaltare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.