Hotell och restaurangkonflikten eskalerar

Svenskt Näringsliv lovar att ersätta alla strejkvarslade hotell. Fem storhotell i Göteborg, däribland Gothia Towers, riskerar att tas ut i strejk om medlarna misslyckas.

ANNONS
|

Medlingsinstitutet sätter in Claes Stråth och Gunilla Runnquist att medla i tvisten om ett nytt kollektivavtal mellan Hotell- och restaurangfacket och Visita.

Hotell- och restaurangfacket har varslat om strejk från den 19 april vid 19 arbetsplatser i sex städer om en lösning inte nåtts innan dess.

I Göteborg kommer i så fall all personal på Gothia Towers Hotel, Scandic Opalen, Scandic Crown, Scandic No. 25 och Scandic Hotel Europa att tas ut i strejk.

HRF och arbetsgivarorganisationen Visita har inte lyckats komma överens om kraven på en låglönesatsning i linje med industrins överenskommelse och att trygga anställningar.

Enligt hotell- och restaurangfacket respekterar inte Visita det avtal om låglönesatsning som är en del i LO:s samordning.

ANNONS

- Vi måste uppnå jämställda löner och då är en låglönesatsning helt nödvändig, säger Malin Ackholt, förbundsordförande i Hotell- och restaurangfacket (HRF).

Arbetsgivarsidan menar att HRF:s krav överstiger industrins märke.

–HRF:s varsel är helt enkelt oseriöst. De leker med svensk arbetsmarknad,säger Eva Östling, vd för Visita, till tidningen Besöksliv.

Om strejk bryter ut får ingen anställd lov att utföra arbetsuppgifter på de uttagna företagen, oavsett om man är fackligt ansluten eller inte,menar HRF. Från Svenskt Näringsliv hävdar man att om man inte är fackansluten så berörs man inte alls, och att de som vill får arbeta.

Under fredagen beslutade Svenskt Näringsliv att Visitas alla medlemsföretag som drabbas direkta skador på grund av HRF:s konfliktvarsel, kommer att ersättas till 100 procent.

Låglönesatsningen

  1. LO-samordningen för avtalsrörelsen 2017 innebär krav på en låglönesatsning för anställda med heltidslön under 24 000 kronor.
  2. De som tjänar under 24 000 kronor per månad får 672 kronor i löneutrymme*, medan de som tjänar över brytpunkten får det i procent.
  3. De ska få löneökningar i kronor som innebär att de procentuellt får större löneökning än de som tjänar mer.
  4. Med löneutrymme avses intjänandemodell. Förbunden fördelar sedan löneutrymmet på det sätt varje förbund beslutar om.
ANNONS