Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sigbritt Emanuelsson har en privat sjukvårdsförsäkring för att kunna få vård snabbt och smidigt när det behövs.

Hon prioriterar att få snabb vård

För Sigbritt Emanuelsson i Stenkullen har den privata sjukvårdsförsäkringen fungerat utmärkt. Ett telefonsamtal räcker och hon får hjälp, ofta samma dag, av en specialistläkare.
- Hade jag inte haft försäkringen hade jag stått i en vårdkö utan att ta ett steg framåt. Har man möjlighet att försäkra sig tycker jag man ska göra det. Jag lägger hellre pengar på det, än på en semesterresa till Spanien, säger hon.
Familjen Emanuelsson har varit egna företagare i många år. Att var sjuk i veckor eller månader, för att det inte finns vård att få i det allmänna sjukvårdssystemet, fungerar inte då.
I dag driver Sigbritt en ridskola och familjen jobbar även med tävlingsverksamhet på elitnivå i hästhoppning. Tidigare hade maken Bosse en däcksfirma.
- Privat sjukvårdsförsäkring är hur bra som helst för oss, säger Sigbritt Emanuelsson.
Vid ett tillfälle bröt hon handleden och nu senast fick hon framfall, sdom innebär att livmodern lossnar i ena kanten, vilket kräver operation. På måndagen ringde hon telefonnumret till rådgivningen, som försäkringsbolaget tillhandahåller, och fyra dagar senare var hon opererad och klar att åka hem från Carlanderska sjukhuset.
I början var försäkringen lite billigare men i dag kostar den ungefär 5 000 kronor per år för henne. De vuxna döttrarna har också sjukvårdsförsäkringar men de är lite billigare eftersom flickorna är yngre. Maken Bosse, som har diabetes, har en försäkring men med undantag för den vård som är förknippad med diabetes.

Är det inte orättvist att ni köper er snabbare och bättre vård?

- I dagens samhälle är det ju upp till var och en att ta hand om sig själv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.