Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Holmens Herr vd Niklas Gertler har koll på när skräddaren Gunilla Ziegler fixar Niklas Tehler kavaj.

Holmens Herr öppnar flaggskeppsbutik på Avenyn

Mode för män är en het trend och Avenyområdet har snabbt blivit Göteborgs centrum för herrkläder. Nu öppnar även anrika Holmens Herr en ny flaggskeppsbutik på Avenyn.

Under sommaren har Holmens Herr smugit igång sin nya 500 kvadratmeter stora och stylade butik i två plan i Kopparhuset på Avenyn. När alla höstkläderna är på plats i slutet av augusti så öppnar man "på riktigt" i en modernt designad lokal som för tankarna till Meatpacking District i New York. Klart manlig.
Men det var inte en självklarhet att det 50 år gamla och klassiska konfektionsföretaget skulle öppna butik på Avenyn.


- Vi var lite skeptiska. Men Wallenstams och andra fastighetsägares seriösa satsningar på att utveckla området fick oss att tänka om. Och eftersom det kan bli lite stökigt vid vår butik i Gullbergsvass när det ska byggas, testade vi förra sommaren med ett showroom här. Då såg vi att det fanns ett behov, säger Niklas Gertler, vd för Holmens Herr.


Han är tredje generationen som driver det framgångsrika Holmens Herr som är störst på kostymer i Sverige, men Holmens Herr säljer också märkeskläder i allt från skjortor, hattar, slipsar, jackor till skor.

- Bland våra kunder finns män i alla åldrar, allt från dem som får sin första kostym till män som är närmare 100 år, säger Niklas Gertler.


Dagens unga män har utvecklat nya modemedvetna shoppingvanor och går gärna med bästa kompisen från butik till butik för att kolla in kläder och uppdatera garderoben.
Den trenden går igen i allt fler butiker i Avenyområdet där såväl Oscar Jacobson, John Henric som Tommy Hilfiger slagit upp portarna på senare år, nära Twins Shop och Pierre Gent's Shop.


- Det finns en gammal tradition i Göteborg att det ska finnas bra kvalitativa herrkläder i Avenyområdet. Och då har det varit väldigt roligt att få in fler som Oscar Jacobson och nu också Holmens Herr, då stärks intrycket av att här finns bra herrkläder på plats, säger Thomas Dahl, vice vd på Wallenstam.
- Killar är mer och mer intresserade av mode. Det är viktigt även för herrar numer och då vill vi man kan erbjuda det på Avenyn, säger Thomas Dahl.


Niklas Gertler ser inte på det ökade utbudet och konkurrensen inom herrkonfektionen som något negativt. Tvärtom skapar det ett större intresse och fler möjligheter.
- Det finns många potentiella kunder här i området och många turister och det ska bli spännande att se hur vi tas emot, säger han.


- Vår styrka är att vi har en lång erfarenhet och ser direkt vad som passar, och att vi kan hjälpa kunderna på plats med att lägga upp ett par byxor som är för långa, säger säljaren Christer Andersson, som arbetat på Holmens Herr sedan 1968.


Han har sett alla 1900-talets sena trender komma och gå och återkomma. 80-talets breda axlar till dagens tighta mode. Slipsar som försvann på 90-talet, men som dagens 20-åringar gärna tar på sig. 
Men oavsett modets växlingar så behöver en man en snygg kostym som sitter bra. Och en sådan kostar 4 000 -5 000 kronor.


Sedan beror det på vad man tycker är snyggt.
Skräddaren Gunilla Ziegler hjälper kunden Nicklas Tehler, med passformen på nya kavajen.
- Ta in lite till, säger han.
- Vill du verkligen ha den så tight? Vill du inte ha lite mer rörelseutrymme? undrar Gunilla Ziegler och nålar på.
Dagens unga vill ha tighta, korta byxor och väldigt trånga kavajer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.