Klarnakonkurrenten Adyen ansluter sig till Swish, vilket ska göra det lättare för internationella e-handlare att erbjuda betalalternativet för svenska konsumenter.
Klarnakonkurrenten Adyen ansluter sig till Swish, vilket ska göra det lättare för internationella e-handlare att erbjuda betalalternativet för svenska konsumenter. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Historiskt avtal för Swish – utländsk betaljätte ansluter

Nederländska Klarnakonkurrenten Adyen går som första utländska bank och ansluter sig till Swish, enligt ett pressmeddelande. Samarbetet ska göra det enklare för internationella e-handlare att erbjuda den populära betallösningen.

ANNONS
|

Den nederländska neobanken och betaltjänstjätten Adyen – en av Klarnas största konkurrenter – går nu som första utländska fintechbolag och ansluter sig till den omåttligt populära betallösningen Swish. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande under onsdagsmorgonen.

LÄS MER:Klarna lägger ned populärt betalningsalternativ

Med samarbetet slipper Adyens kunder skriva egna avtal Swish vilket ska möjliggöra att fler internationella e-handlare kan tillhandahålla betaltjänsten till svenska konsumenter.

– Vi ser en enorm efterfrågan hos såväl lokala handlare som internationella bolag för att kunna erbjuda Swish som betalningsmetod. Trösklarna för ett internationellt fintech-bolag att släppas in i Swish infrastruktur är höga och därför känns det otroligt spännande att få inleda det arbetet på den svenska marknaden, säger Tobias Lindh, vd för Adyen i Norden & Baltikum i ett pressmeddelande.

ANNONS

Med Adyens inträde samarbetar nu Swish med tretton banker totalt, däribland Sveriges storbanker och en rad nischbanker såsom Marginalen Bank, Svea och Ica Banken.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS