Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En alldeles perfekt hotellsommar i Göteborg.

Het hotellsommar i Göteborg

Fullknôkade hotell, massor av evenemang och ett perfekt Göteborgsväder. Det ledde till att Göteborgshotellen toppade hotellbeläggningen i hela Sverige i juli.

Med en hotellbeläggning på över 80 procent, en ökning på över fem procent jämfört med i fjol, konkurrerade Göteborg helt ut de övriga storstadsområdena i juli i år. 
– Vi vet att juli är i särklass bästa månaden för hotellen i Göteborg. I år var det i exceptionellt bra med Gothia Cup, Partille Cup och Håkan Hellström på Ullevi, säger Stefan Gadd presschef på Göteborg & Co.
Liseberg har också starka besökssiffror under juli.
– Plus att vi också gynnades av vädret. Det var inte för varm, inte för kallt och lite regn, men inte så soligt att man valde att ligga på stranden. Ett perfekt Göteborgsväder helt enkelt, säger Stefan Gadd.
Gästnätterna ökade främst från Sverige, Norge, Danmark och USA. 

Augusti ser lovande ut


I augusti var det också en rad evenemang som drog många besökare som Way Out West, Göteborgs Kulturkalas och EM i Ridsport.
– Allt tyder på att siffrorna för augusti också kommer att se jättebra ut, säger Stefan Gadd.
Den strålande hotellsommaren visar på att det finns ett stort behov av den nya boendekapaciteten som planeras, skriver Göteborg & Co:s vd Camilla Nyman.
Under kommande år planeras flera nya stora hotell som kommer att tillföra över 3 000 nya rum i Göteborgsregionen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.