Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ikea sägs vara svenska företaget Bambusers nya kund.  Bild: Jenny Ingemarsson
Ikea sägs vara svenska företaget Bambusers nya kund. Bild: Jenny Ingemarsson

”Hemlig” storkund avslöjad – var Ikea

Det svenska företaget Bambuser försökte hemlighålla vilka de tecknat ett avtal med. Det gick mindre än ett dygn innan det avslöjades. Den ”världsledande heminredningskoncern” är – Ikea, enligt Breakit.

Svenska livevideotjänsten Bambuser startades i Malmö för snart femton år sedan. Sedan dess har de minst sagt vuxit rejält, och i måndags meddelade det nu börsnoterade företaget att de skrivit under ett avtal med en aktör som är ”världsledande inom heminredning”. Avtalet ifråga kommer i att gälla minst ett år, gick det att läsa, men inte mycket mer.

LÄS MER: Därför gapar Ikeas hyllor tomma – hundratals varor fattas

LÄS MER: Här är techbolagen som betalar bäst lön i Sverige

Driver hundratals varuhus i världen

Den nya kundens namn förblev dock inte hemligt länge utan Breakit kunde mindre än ett dygn senare avslöja att det handlar om bolaget bakom Ingka-koncernen som äger och driver flera hundra Ikeas varuhus. Bambuser har inte velat kommentera Breakits uppgifter. Ikea säger till dem att de inte har någon kommentar till eventuella framtida samarbeten och att de försöker hitta nya och ännu bättre sätt att möta sina kunder.

Rusade på First North

Efter avslöjandet ska Bambusers aktie ha rusat med dryga 13 procent på Stockholmsbörsens handelsplats First North, skriver Breakit.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.