Här brinner superlyxbilen upp – utan förklaring

En av svenska Koenigseggs megabilar fattade oförklarligt eld och brann upp i samband med ett superbil-event i Aten i helgen, rapporterar Koenigsegg-bloggen Egg Registry. Nu uppmanas andra ägare att avvakta med att köra modellen, enligt sajten.

ANNONS
|

I helgen anlände ett stort antal sportbilar till Aten för att delta i den inledande etappen av 2024 års upplaga av ”6to6 Europe Tour” – en Europaturné för olika sorters superbils-entusiaster.

I samband med eventet i den grekiska huvudstaden fattade plötsligt en svart bladguldsförsedd Koenigsegg-bil av modellen Jesko Attack eld och förstördes. Det rapporterar Koenigsegg-bloggen Egg Registry.

Eldsvådan fångades också på film och finns att beskåda på Youtube:

Varken föraren eller passageraren som färdades i superbilen ska ha kommit till skada i och med den förödande eldsvådan, uppger superbilsbloggen och kontot bakom Youtube-inlägget.

ANNONS

Uppmanar andra ägare att avstå från att köra

Orsaken till branden är ännu oklar, uppger Koeningsegg i ett mejl som skickats ut till andra ägare av Jesko-modellen, rapporterar bloggen.

I samma mejl ska superbiltillverkaren också uppmana ägarna att avstå från att köra bilarna till dess att brandorsaken utretts.

"För att vara på den säkra sidan ber vi alla Jesko-ägare och förare att avstå från att köra sina bilar tills vi har haft en chans att förstå situationen bättre”, skriver Koeningsegg i mejlet skickat till ägarna, enligt bloggen.

Koenigsegg själva avböjer att svara på frågor när GP ringer.

– Vi har inga kommentarer för tillfället, säger biltillverkarens kommunikationschef Johan Pärson.

Den nedbrunna superbilen ska nyligen ha levererats till en spansk invånare via en schweizisk lyxbilsåterförsäljare.

Just den här superbilen var en specialtillverkad variant i kolfiber med detaljer av bladguld, och en av 28 hittills tillverkade bilar av modellen Jesko, skriver Koenigsegg-bloggen.

LÄS MER:Koenigseggs visar upp ny fyrsitsig monsterbil

LÄS MER:Halldora von Koenigsegg i stor intervju om lyxbilarna som tillverkas i Ängelholm: Byggs för ett evigt liv

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS