Det går fortsatt bra för Hans Wallenstams fastighetsbolag.
Det går fortsatt bra för Hans Wallenstams fastighetsbolag. Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Hans Wallenstam: "Fantastiskt fina siffror"

"Smått otrolig just nu". Så beskrivs efterfrågan på fastigheter av Göteborgska fastighetsjätten Hans Wallenstam. Wallenstam AB fortsätter att gå framåt, det visar kvartalsrapporten som kom på onsdagen.

ANNONS
|

Wallenstam må ha tomma butikslokaler på Avenyn, men överhuvudtaget finns det en stor efterfrågan på bolagets fastigheter. Det konstaterar vd Hans Wallenstam i kvartalsrapporten som kom på onsdagen. Förvaltningsresultat för fastigheter ökade under helåret med cirka 10 procent, till 1,1 miljarder kronor och hyresintäkterna gick upp med dryga 6 procent, till drygt 2 miljarder kronor.

– Det är fantastiskt fina siffror som återigen visar hur väl verksamheten och vår affärsmodell fungerar, kommenterar vd Hans Wallenstam i rapporten.

Över 3 000 i lägenheter i produktion

Han beskriver efterfrågan på fastigheter som "smått otrolig just nu", något han menar är en naturlig följd av att vi befinner oss i en lågräntemiljö där fastigheter betraktas som ett tryggt investeringsalternativ.

ANNONS

Wallenstam har just nu över 3 000 lägenheter i produktion. I deras egna kö för nyproducerade hyresrätter i Stockholm, Uppsala och Göteborg har cirka 100 000 personer registrerat sig. I år ska bolaget introducera delningslägenheter i deras bestånd, "det moderna kollektivboendet" som Hans Wallenstam kallar det.

LÄS MER:Fastighetsmiljardären bygger kollektiv i Kallebäck

Men allt är inte bara rosor, konstaterar vd:n, som nämner utmaningen med det ansträngda läget för fysiska butiker samtidigt som e-handeln breder ut sig.

– Utöver detta har vi utmaningen med det pågående arbetet med Västlänken i Göteborg som försvårar tillgängligheten i staden under en tid. För vår del innebär arbetet ett extra fokus på att hitta olika lösningar för verksamheter i fastigheternas entrévåningar så att vi kan skapa förutsättningar för ett levande gaturum, skriver Hans Wallenstam.

Viktigt för kontorshyresgäster

Kontor utgör majoriteten av Wallenstams ytor i deras kommersiella fastigheter och vd lyfter fram vikten för deras kontorshyresgäster att det finns service, butiker och restauranger som ger liv och puls i närområdet.

Styrelsen föreslår en utdelning om 1,90 kr per aktie, lika mycket som 2018. Då stod det klart att fastighetsbolaget med råge gått i mål med sin femåriga affärsplan. Under 2018 nådde bolaget ett förvaltningsresultat på över en miljard kronor.

LÄS MER:Här ska det bli nytt i centrala Göteborg

LÄS MER:Wallenstam köper för 375 miljoner på Vasagatan

LÄS MER:Wallenstam toppar sina mål med råge

LÄS MER:Wallenstam bygger rekordmycket – vinsten ökar

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS