Vietnams handelsminister Trade Minister Tran Tuan Anh under ett möte med Asean-länderna i förra veckan.
Vietnams handelsminister Trade Minister Tran Tuan Anh under ett möte med Asean-länderna i förra veckan. Bild: Hau Dinh/AP/TT

Handelsavtal mellan Vietnam och EU klart

ANNONS

Vietnam har ratificerat ett nytt handelsavtal med EU som innebär sänkta eller helt borttagna tullar för så gott som alla varor. Det nya avtalet ska börja gälla den första juli och kommer att implementeras över en tioårsperiod.

Kritiker i Europa har ifrågasatt hur landet förhåller sig till mänskliga rättigheter och lagar om arbetsförhållanden, även om avtalet inkluderar åtaganden inom dessa områden.

Världsbanken sade att maj handelsavtalet kan göra att Vietnams BNP och export ökar med 2,4 procent respektive 12 procent till 2030, vilket kan hjälpa till att lyfta hundratusentals människor ur fattigdom.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS