Handeln ökade med 3,0 procent

ANNONS

Detaljhandelns försäljningsvolym ökade med 3,0 procent i augusti jämfört med motsvarande månad i fjol. Dagligvaruhandeln ökade med 1,6 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 3,1 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

Mellan juli och augusti minskade detaljhandelns försäljningsvolym, försäljningen i fasta priser, med 0,3 procent.

Mätt i löpande priser ökade detaljhandelns omsättning med 2,3 procent i augusti jämfört med motsvarande månad 2019. Dagligvaruhandeln ökade med 1,9 procent och sällanköpsvaruhandeln ökade med 2,0 procent.

Uppgifterna om försäljningsvolym är korrigerade för kalendereffekter och, när det gäller jämförelsen mellan augusti och juli, säsongsvariationer. Siffrorna för dagligvaruhandeln är exklusive Systembolaget.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS