Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Han tar över Ishotellet

Han är operativ chef för en hotellgrupp i Göteborg och har varit hotell och turism-lärare i Skövde – nu tar Christophe Risenius över som vd för Icehotel, ishotellet i Jukkasjärvi. – Vi ska locka nya målgrupper från hela världen, säger han.

Christophe Risenius tillträder det nya jobbet i september och är nu i fullgång med att leta nytt boende kring Kiruna kommun, där Jukkasjärvi ligger. Huset i skaraborgska Falköping ska familjen dock ha kvar.
– Det är här i Göteborg och Falköping vi har familj och vänner. När jag flyttade till Sverige från Frankrike, via Maldiverna, för tio år sedan bodde vi först sju år i Göteborg och flyttade sedan till Falköping, säger han.

Vill locka besökare från Asien - och Sverige

Christophe Risenius tar över vd-posten i Icehotel efter det berömda ishotellets grundare och tidigare vd Yngve Bergqvist. Hans främsta uppgift är att utveckla hotellets året runt-verksamhet. Från i år håller nämligen en del av hotellet i is, också öppet hela året.
– Jag ska fortsätta det arbete som Yngve Bergqvist har startat. Vi vill att Icehotel och Kiruna ska bli ett lika attraktivt resmål året om, oavsett vilken årstid det är. Då gäller det att utveckla konceptet och bland annat skapa bra sommaraktiviteter. Vi har kontakt med såväl flygplatsen som lokala företag och organisationer inom till exempel ekoturism och hållbar turism - det finns hur mycket som helst att göra, säger Christophe Risenius.

Ishotellet vill bland annat locka fler asiatiska besökare.
– Vi har redan idag många besök från Japan, men också USA. Den kinesiska turismen till norr tror vi också har stor potential att öka. Men vi vill också locka fler besökare från Indien, Europa och Sverige. Många svenskar känner till konceptet Icehotel, men de har kanske aldrig varit här - det vill vi ändra på, säger Christophe Risenius.

Lärarjobbet "en fantastisk upplevelse"

Han har tidigare haft en rad tunga chefspositioner inom turist- och hotellbranschen i bland annat Paris och Maldiverna – just nu arbetar han, från Göteborg, som operativ chef med ansvar för 13 hotell inom den internationella hotellkedjan Langley Hotels & Resorts. Under tre år jobbade han också som lärare inom hotell och turism på Plusgymnasiet i Skövde. 
– Det var en fantastisk upplevelse att vara lärare och den tjänsten gav mig stor insyn i hur turistbranschen i hela Sverige fungerar – och hur den kan förändras i framtiden. Man lär sig nya saker hela tiden, säger Christophe Risenius.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.