Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Han tar över Gothia Towers

Hallå…Daniel Stenbäck, som byter hotell och blir vd för Gothia Towers. En utmaning som triggar samtidigt som han är mån om att hålla flåset uppe.

Redan den 25 juni berättade gp.se att Daniel Stenbäck lämnar vd-posten på Posthotellet för att bli vd för Gothia Towers. GP når honom per mobil efter en simtur i Delsjön.

Hur blir det att ta över Gothia Towers?

- Det ska bli jättespännande. Det som triggar mig är storleken på hotellet och komplexiteten. Det är ett stort ansvar jag får för en stor spelare som Gothia Towers i hotellbranschen. När tredje tornet är klart är hotellet ett av Europas fem största med 1 200 rum.

Hur blir konkurrensen i Göteborg med många nya hotellrum framöver?

- Gothia Towers slipper fylla rummen på egen hand. Vi kan skapa en ny marknad i Göteborg genom fler kongresser, mässor och möten. Något som gynnar Göteborg i stort och andra hotell.

Hur ska Göteborg bli mer attraktivt för kongresser och mässor?

- Det är ett gemensamt ansvar att locka fler event till Göteborg. Här finns en närhet, en stor småstad som är attraktiv. Vi finns med i ett nät världen över med 10-12 städer som kan klara konkurrensen.

Kommer du att hinna motionera, som också är en passion?

- Jag måste träna för att orka. Det blir att schemalägga motionen. För jag är medveten om att det inte handlar om vanliga arbetsveckor framöver. Men brinner man för detta går gör det inte att räkna timmarna.

Du börjar den 30 september. När är trycket på Gothia störst?

- Just nu är det många semestrande till Liseberg och annat i Göteborg. Framemot hösten handlar det mer om gäster till mässor och konferenser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.