Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Elvir Dzanic, ny vd för Göteborgs Hamn. Bild: Privat.
Elvir Dzanic, ny vd för Göteborgs Hamn. Bild: Privat.

Han blir ny vd för Göteborgs Hamn

Elvir Dzanic blir ny vd för Göteborgs Hamn AB. Dzanic har en gedigen erfarenhet från transportnäringen både från internationell miljö och från Sverige. Inte minst Göteborg.

Göteborg är hemmaplan för Göteborg Hamns tillträdande Elvir Dzanic. Han har en examen i sjöfart och logistik från Chalmers.

Närmast kommer han från ett uppdrag som Vice President of Business Development, inom Ceva logistics North America i Houston, med över 50 000 anställda.

Hedrad hemvändare

Elvir Dzanic själv är hedrad inför det nya uppdraget:

– Det känns som ett särskilt privilegium att få möjlighet att vidareutveckla Skandinaviens största och viktigaste transportnav. Att dessutom åter arbeta i min hemstad gör det förstås extra stimulerande, säger han i ett pressuttalande.

Ulrica Messing, styrelseordförande för Göteborgs Hamn, är mycket nöjd med valet av Elvir Dzanic.

– Göteborgs hamn är själva hjärtat i svensk export och import och står nu inför nya och stora investeringar. Med rekryteringen av Elvir Dzanic som ny vd får vi ett ledarskap med bred erfarenhet av sjöfart och transporter på global nivå och en person med ett starkt internationellt nätverk. Vi är mycket glada över det, säger hon.

Elvir Dzanic tillträder sin tjänst i juni.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.