Volvo Cars får en ny finanschef efter att Carla De Geyseleer lämnat rollen.
Volvo Cars får en ny finanschef efter att Carla De Geyseleer lämnat rollen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Han blir ny finanschef på Volvo Cars

Björn Annwall blir Volvo Cars nya finanschef, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Han tar över rollen från och med den 19 april.
– Han är en modern ledare med bred erfarenhet från Volvo Cars, säger vd Håkan Samuelsson i en skriftlig kommentar.

ANNONS
|

Positionen som finanschef hos biltillverkaren är ledig sedan Carla De Geyseleer lämnat av personliga skäl.

Hennes efterträdare har jobbat på Volvo Cars sedan 2015 och har senast varit chef för EMEA-regionen, det vill säga Europa, Mellanöstern och Afrika.

Björn Annwall blir biltillverkarens nye finanschef.
Björn Annwall blir biltillverkarens nye finanschef.

Björn Anwall: ”Djupt hedrad”

Björn Annwall säger i en skriftlig kommentar att han är djupt hedrad över uppdraget.

– Det finns en stor framåtrörelse inom företaget och vi är mitt i en omställning för hela industrin där vi har ambitionen att vara den snabbaste omställaren. Jag ser mycket fram emot att jobba med kollegor och partners för att driva hållbar och lönsam tillväxt för företaget, säger han.

ANNONS

Volvo Cars bästa kvartal någonsin

Håkan Samuelsson kommenterar också nyheten:

– Jag är nöjd över att tillkännage att Björn blir vår nye finanschef. Han är en modern ledare med bred erfarenhet från Volvo Cars och en djup strategisk förståelse för vår snabba omställning. Det sätter honom i en utmärkt position för att stötta verksamhetens fortsatta tillväxten och finansiella resultat. Samtidigt vill jag tacka Carla de Geyseleer för hennes bidrag till Volvo Cars fortsatta framgångar och jag önskar henne all lycka i framtiden.

Anwall tillträder som ekonomichef, samtidigt som Volvo Cars kommer ur sitt bästa kvartal någonsin med över 185 000 sålda bilar.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS