H&M avbryter nu permitteringarna, uppger Breakit.
H&M avbryter nu permitteringarna, uppger Breakit. Bild: Håkon Mosvold Larsen

H&M slutar permittera – 2 500 tillbaka

2 500 medarbetare hos H&M kommer tillbaka till jobbet, då företaget inte ansöker om ytterligare permittering. Något Breakit var först med att berätta.

ANNONS
|

Klädjätten H&M är ett av alla de företag som korttidspermitterat medarbetare. Men nu kommer personalen på huvudkontoret tillbaka, uppger sajten Breakit.

Till GP skriver H&M:s presstalesperson Katarina Hugo: "Som det ser ut i dagsläget kommer vi inte att ansöka om en förlängd period för korttidsarbete för våra medarbetare på huvudkontoret i Sverige för perioden juli-oktober. Detta är information som vi kan ge i dagsläget. Vi ber att få återkomma med mer detaljer längre fram.”

H&M meddelade i tisdags att kedjan sedan förra veckan återöppnat 500 butiker som tidigare varit stängda på grund av coronapandemin. H&M har cirka 5 000 butiker i världen. ”Vi har ungefär 1500 butiker... tillfälligt stängda och många av de butiker som har öppnat har restriktioner gällande öppettider, antal kunder i butik och butiksyta” skriver presstalespersonen Katarina Hugo.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS