Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Liksom många andra företag lämnar H&M Ryssland. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Liksom många andra företag lämnar H&M Ryssland. Bild: Fredrik Sandberg/TT

H&M lämnar Ryssland – väntas åka på miljardsmäll

Den svenska klädjätten H&M har beslutat att lämna Ryssland. Den fullständiga avvecklingen beräknas kosta bolaget två miljarder kronor.

I mars pausade H&M-gruppen all försäljning i Ryssland. Nu meddelar koncernen att de kommer att lämna landet helt och hållet.

– Efter noggrant övervägande har vi kommit fram till att det är omöjligt att fortsätta vår verksamhet i Ryssland under rådande omständigheter, säger Helena Helmersson, vd på H&M-gruppen.

Beslutet innebär en miljardsmäll för koncernen och förväntas kosta två miljarder kronor, varav en miljard uppskattas påverka kassaflödet.

– Som en del i avvecklingsprocessen är intentionen att tillfälligt öppna fysiska butiker under en begränsad period för att sälja det återstående varulagret i Ryssland", skriver H&M, som funnits i Ryssland sedan 2009.

Många andra bolag har redan lämnat Ryssland efter invasionen i Ukraina, bland andra SKF och Volvo Cars.

LÄS OCKSÅ: Ryska miljardsmällar för börsjättar efter sanktionskriget

LÄS OCKSÅ: Nike lämnar Ryssland

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.