Volvo V60 – en vanlig bil på andrahandsmarknaden. Arkivbild.
Volvo V60 – en vanlig bil på andrahandsmarknaden. Arkivbild. Bild: Pontus Lundahl/TT

Högre priser på begagnade bilar

ANNONS

Priserna på begagnade bilar var upp till 20 procent högre i maj i år, jämfört med samma månad i fjol, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till statistik från populära säljsajter.

Störst har prisökningen varit på Blocket med en uppgång på 20 procent, på Kvdbil är uppgången 13 procent. Bensinbilar har gått upp mer i pris jämfört med dieselbilar på både Blocket och Kvdbil, skriver tidningen.

Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil, förklarar uppgången med dels problem med leveranser av nya bilar, dels regeringens nya bonus-malusregler och justerade villkor för tjänstebilar som slår hårdare med nya bensin- och dieselbilar.

– Sedan har det generella intresset för att äga bil ökat under pandemin ur en hälsosynpunkt, det är säkrare att åka färre ihop när det finns en smittspridning, säger Odsberg till tidningen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS