Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Här ska Göteborgs nästa jättehotell byggas

233 rum, 27 våningar högt och pooler 100 meter upp i luften. Göteborgs nästa hotellskrapa beskrivs som ett "Disneyland för vuxna".

Exteriören till hotellet kommer att vara helt i glas och stå klart 2022. Byggnaden kommer att vara 108 meter hög, och därtill kommer över 1 000 kontorsplatser att rymmas.

Hotellet ska byggas intill det klassiska Canon-huset i Gårda. Det är ESS Group som nu ska utveckla ett hotellkoncept som ska locka allt fler till Göteborg.

– Göteborgs största destination är utan tvivel Liseberg. Men vi känner att staden saknar en lekplats för oss lite mer vuxna. Så det har vi tänkt att skapa. Hela byggnaden blir nästan som en egen liten stad. Vi diskuterade faktiskt en egen valuta här igår men det får vi återkomma om, precis som koncept och upplevelser, säger ESS Groups vd Jonas Stenberg i ett pressmeddelande.

ESS beskriver det nya hotellet som ett "Disneyland för vuxna".

Men det är alltså inte bara hotell i den nya stadsplanen i Gårda. GP skrev förra veckan att Trafikverket valt att inte överklaga planerna om Nordens högsta kontorshus, som alltså ska ligga jämte det nya hotellet.

LÄS MER: Grönt ljus för enorma byggprojektet

Över 100 meter över vattenytan ska det skapas flera våningar där pool, musik, barer och aktiviteter ska skapa en så kallad spa-club. Satsningen görs tillsammans med byggjätten NCC och det lokala fastighetsbolaget Platzer.

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter. Byggstart planeras till fjärde kvartalet i år och det totala fastighetsvärdet beräknas uppgå till cirka 2,3 miljarder kronor vid färdigställandet, skriver Platzer i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.