Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Krockstopp. Med nya City Safety går en automatisk styrassistans in för att undvika kollisioner.

Här är Volvos nya säkerhetssystem

Volvo Cars presenterar nya generationen av XC60 nästa vecka. En SUV som enligt Volvo blir en av de säkraste bilarna du kan köra.

Under internationella motorsalongen i Genève den 7 mars kommer Volvo Cars att visa upp tre nya avancerade säkerhetsfunktioner som ska hjälpa förarna att undvika faror – med automatisk styrassistans.
- Med XC60 är vi fast beslutna att ta nästa steg när det gäller att minska kollisioner som kan undvikas med hjälp av nya styrstöds- och assistanssystem, säger Malin Ekholm, Senior Director på Volvo Cars Safety Centre, i ett pressuttalande.

Gjort uppdatering

Volvo Cars har uppdaterat City Safety i XC60, så att även en styrassistans kommer att aktiveras för att undvika kollision, och inte bara autobroms. Bilen kommer att styra bort från fotgängare, fordon och stora djur.
Det nya styrstödet aktiveras i hastigheter mellan 50 till 100 kilometer i timmen.

Volvo Cars har också infört en funktion som ska hjälpa förare att undvika kollision med fordon i mötande fil – Oncoming Lane Migration kallas den. Om en förare oavsiktligt kör ut ur filen kommer en automatisk styrassistans ratta tillbaka bilen in i rätt fil.
Här aktiveras stödet i hastigheter mellan 60 till 140 kilometer i timmen.

Ska undvika kollisioner

Tillvalsfunktionen Blind Spot Information System har också uppdaterats, med styrassistans för att undvika kollisioner med fordon i "döda vinkeln", och styr tillbaka bilen i filen bort från faran.
– Samtliga av dessa nya funktioner är konkreta exempel på de framsteg vi gör i vårt arbete mot helt autonoma bilar, säger Malin Ekholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.