Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här är Vois lösning på kaoset med elsparkcyklarna

Parkeringsställ för elsparkcyklar i Göteborg – det är Vois senaste initiativ i raden för att få bukt med problemet med felparkeringar.

Felparkerade elsparkcyklar har rört upp känslor ungefär lika länge som fordonen har funnits.

Försöken att lösa problemet har varit många runtom i världen. Det har till exempel handlat om en app för att rapportera felparkerade elsparkcyklar i Stockholm, en funktion som kräver att användare fotar det parkerade fordonet innan resan kan avslutas, särskilda parkeringszoner och böter.

För bara några veckor sedan enades en majoritet i trafiknämnden i Göteborg om en ny kravlista för elsparkcyklarna, som bland annat inkluderar fasta parkeringsplatser och möjlighet att stänga av användare som missköter sig.

Nu kommer Voi med ännu ett initiativ i raden: parkeringsställ.

LÄS MER: Körförbud och svartlistning – nya krav väntar elsparkcyklarna

Har testats i Stockholm

I augusti i år placerades över 100 parkeringsställ för elsparkcyklar ut i Stockholm, i ett samarbete mellan Voi, Tier och Stockholms stad. Eric André, Sverigechef för Voi, förklarade i samband med det för SVT Nyheter hur man avser att få folk att faktiskt använda dem:

– Att de syns i gatubilden är det absolut viktigaste. Det vi också gör är att informera våra användare och vi kommer även att ge incitament, vilket innebär att du får en rabatt på din åktur om du avslutar turen i ett parkeringsställ.

LÄS MER: Så mycket skiljer det i pris på att hyra en elsparkcykel

Voi-chefen: ”Hoppas kunna eskalera det snabbt”

Enligt honom hoppades man redan då på att kunna bredda initiativet.

– Självklart försöker vi vara så snabba som möjligt och förhoppningsvis så kommer vi härifrån med positiva resultat kunna eskalera det snabbt, sa Eric André till SVT i somras.

GP har sökt Voi.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett konto eller en prenumeration. Ett konto är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.