Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cecilia Oscarsson, reporter, och Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef på GP. Bild: Olof Ohlsson
Cecilia Oscarsson, reporter, och Ulf Niklasson, administrativ redaktionschef på GP. Bild: Olof Ohlsson

Här är nya tjänsten som ger koll på sålda hus nära dig

Undrar du hur mycket det där huset längst ner på gatan såldes för? Nu kan du läsa om husförsäljningar i Göteborg med omnejd.
Du kan också välja att följa husförsäljningarna i din egen stadsdel eller i områden dit du vill flytta — och få en pushnotis i mobilen när en ny försäljning registrerats.

Grannens hus har sålts – men vad blev egentligen prislappen? Under en period kommer GP att publicera artiklar om husförsäljningar i Göteborg och kranskommunerna

– Det här är ytterligare en satsning för att förstärka den lokala journalistiken, säger GP:s administrative redaktionschef Ulf Niklasson och fortsätter:

– Vi vet att intresset för exempelvis köpta och sålda fastigheter är väldigt stort och nu tar vi ett ännu större grepp och som dessutom går ner på stadsdelar och kommuner.

Att publicera lagfarter är i sig inget nytt. I tidningsvärlden har man tidigare kunnat hitta lagfarter i många tryckta tidningar.

– Det som är nytt här är att texterna genereras av en textrobot och det gör dem mer lättlästa än den gamla tidens lagfarter, säger Cecilia Oscarsson, reporter på GP:s ekonomiredaktion som bland annat bevakar bostadsfrågor.

Så kan du följa husförsäljningar och företagsnyheter i din stadsdel

Du kan också välja att få en pushnotis i din mobil när en försäljning skett i den stadsdel eller kranskommun du är intresserad av.

Öppna en artikel i det område du är intresserad av och välj följ på den tagg som finns i artikeln, exempelvis ”Lagfarter Västra Göteborg” eller ”Lagfarter Östra Göteborg”. Då får du en notis i mobilen varje gång en ny fastighetsförsäljning stadsdelen eller kranskommunen publiceras.

– När vi skriver om bostäder och bostadspriser märker vi att det finns ett stort intresse bland våra läsare. Nu kan man följa försäljningarna i ens närområde när de händer, säger Cecilia Oscarsson.

Så hittar du Företagsnytt - nya företag och konkurser

Förutom lagfarter publicerar GP under en period också robottexter med nya företag och företag som går i konkurs. Även dessa kan du följa ner på stadsdelsnivå på Företagsnytt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.