Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Här är Elon Musks nya titel – blir ”king” på Tesla

Elon Musk har fått en ny titel – från och med nu är han ”Technoking” på bilföretaget Tesla, det rapporterar NBC News.
Även företagets finanschef har fått en i sammanhanget ovanlig titel.

I en skrivelse till den amerikanska myndigheten Securities and Exchange Commission, som övervakar handeln med värdepapper, meddelar den kaliforniska elbilstillverkaren Tesla att några ledande chefer fått nya titlar.

Från och med den 15 mars har vd:n och huvudägaren Elon Musks titel ändrats till ”Technoking of Tesla”.

Dessutom har finanschefen Zach Kirkhorn fått titeln ”Master of Coin”.

Om de nya titlarna innebär någon förändring i deras faktiska arbetsuppgifter preciserar inte bolaget, men tillägger att de båda också kommer att behålla sina tidigare titlar som CEO respektive CFO, på svenska vd och finanschef.

LÄS MER: Hackare kom över tusentals övervakningsfilmer

Investerade i bitcoin

Tesla aktie har under 2020 rusat med omkring 600 procent – vilket har gjort att Elon Musk under vissa tillfällen varit ansedd som världens mest förmögna person. Företaget fick också uppmärksamhet när de meddelade att de investerat i kryptovalutan bitcoin – och även kommer att ta emot betalningar med valutan.

Under 2020 var Teslas model 3 den näst bäst säljande elbilen i Europa, endast överträffad av Renault Zoe som sålde i 99 600 exemplar.

Företagets Technoking Elon Musk har också gjort sig känd för sina stora visioner – bland annat är han också grundare till företaget Space X, vars uttalade mål är att transportera material och människor till mars för att kolonisera planeten. Kritiker menar dock att Musk inte sällan misslyckas med att nå sina högt uppsatta mål.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.