Både Nordnet och Avanza hade problem med sina appar på måndagsmorgonen.
Både Nordnet och Avanza hade problem med sina appar på måndagsmorgonen. Bild: Helena Landstedt/TT

Hårt tryck på nätmäklare under börskaos

Både Avanza och Nordnet fick problem med sina appar när småsparare rusade till börsen på måndagsmorgonen.
– Det är ett så extremt tryck, så extremt många inloggade, säger Sofia Svavar, chef för Investerarrelationer på Avanza.

ANNONS

Det kraftiga raset på Stockholmsbörsen fick tusentals småsparare att vända sig till nätmäklarna Avanza och Nordnets appar på måndagsmorgonen – för att sälja, köpa eller bara kolla hur aktiedepån utvecklats. Anstormningen blev så stor att det blev svårt att både logga in och genomföra affärer i Avanzas app.

– Vi har haft långa svarstider i appen, det är ett så extremt tryck, så extremt många inloggade. Vi gör allt vi kan för att att det ska fungera såklart, säger Sofia Svavar.

Nordnet: Vissa problem med inloggning

Vid 09.40 var det, enligt Svavar, fortfarande "segt" att göra affärer i appen.

Avanza hade också problem med tekniken under förra veckans oroliga börs - där aktiekurserna svängde ordentligt både upp och ner, inte sällan under en och samma dag. Så sent som i fredags bad Avanzas vd Rikard Josefson kunderna om ursäkt för de tekniska missödena.

ANNONS

"Jag vill be om ursäkt till de kunder som lidit av att vår plattform haft en del problem den senaste tiden. Detta är inte vad Avanza skall stå för och jag med många medarbetare lägger all vår prio på att lösa detta" skrev han på Twitter.

Även Nordnets kunder hade svårt att logga in både i appen och på webben på måndagsmorgonen.

– Vi har haft vissa problem med inloggning både appen och webben, rådet till kunder som upplever problem är att försöka logga in igen, säger Johan Tidestad, kommunikationschef på Nordnet.

Handel och orderläggning ska dock fungera som det ska, enligt Tidestad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS