STOCKHOLM 2014-07-02Skylt på Gunnebostängsel. Foto: Fredrik Persson / TT / kod 75906
STOCKHOLM 2014-07-02Skylt på Gunnebostängsel. Foto: Fredrik Persson / TT / kod 75906 Bild: FREDRIK PERSSON / TT

Gunnebo förlorar över 650 miljoner

Det Göteborgsbaserade företaget har behövt sälja flera av sina verksamheter i Europa. Och försäljningarna ska ha resulterat i en transaktionsförlust på 665 miljoner kronor.

ANNONS
|

I somras meddelade säkerhetskoncernen Gunnebo, som har sitt huvudkontor i Göteborg, att man skulle sälja flera av sina verksamheter i Europa till ett riskkapitalbolag. Nu har företaget, fackföreningar och konkurrensmyndigheter kommit överens och Gunnebo har nu sålt verksamheterna, vilket Dagens industri var först med att berätta.

Men försäljningen i Frankrike, Belgien och Luxemburg blir kostsam för företaget, vilket man i och för sig flaggat för tidigare. Bara i transaktionskostnader kommer man att göra en förlust på 65 miljoner euro, vilket motsvarar drygt 665 miljoner kronor. Förlusten förväntas påverkas Gunnebos kassainflöde negativt med ungefär 20 miljoner euro.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS