Grand Parfymeri har gått i konkurs, men butiken på Fredsgatan (Kompassen) är fortsatt öppet meddelar konkursförvaltaren.
Grand Parfymeri har gått i konkurs, men butiken på Fredsgatan (Kompassen) är fortsatt öppet meddelar konkursförvaltaren. Bild: Robin Aron

Grand Parfymeri i konkurs – skulle fyllt 30 år

Grand Parfymeri, som har flera butiker i Göteborg, har försatts i konkurs.
– Vi arbetade hårt med att städa i bolaget, men föll på målsnöret, säger vd:n och ägaren Tina Foghammar.

ANNONS
|

Ägarna till Grand, Tina och Björn Foghammar, lämnade in en konkursansökan till tingsrätten i slutet av förra veckan. Bolaget befann sig i rekonstruktion och hade fram till 11 juni på sig att försöka vända verksamheten.

– Vi hade ett möte med banken och lämnade sedan in konkursansökan. Nu har Stefan Skeppstedt på Ackordcentralen utsetts till konkursförvaltare och tagit över ägarrollen.

– Det här känns tomt och fruktansvärt jobbigt. Vi har hållit på och städa i två års tid och arbetat på att få ned kostnader och skapa en solid och trygg verksamhet. Men vi föll på målsnöret.

LÄS MER:Klassiska parfymeriet kämpar för livet

Skurit ned personalen

De nuvarande ägarna köpte Grand Parfymeri från norska Kosmetic Group 2016. Grand har butiker på Frölunda torg och Kompassen, samt en behandlingsstudio i Arkaden. Tills nyligen hade man också en butik i Kungsmässan i Kungsbacka och verksamheten låg i flera år i Grandpassagen – därav namnet. Grand Parfymeri grundades 1989.

ANNONS

Antalet anställda har minskat från 31 till 14 stycken. Tina Foghammar konstaterar att en av orsakerna till konkursen är ett svikande kundunderlag.

– Vi hade inte försäljningen med oss.

Håller fortsatt öppet

GP söker konkursförvaltaren, Stefan Skeppstedt. Han förklarar för Dagens Handel att ett par butiker fortfarande har öppet:

– Vi håller fortsatt öppet i de två butiker som kvarstår, på Fredsgatan och i Frölunda Torg, och börjar med att ha utförsäljning. Webbutiken är nedstängd.

I kommentaren till Dagens Handel förklarar han att han har gott hopp om att hitta en köpare till verksamheten, tack vare det jobb de tidigare ägarna har gjort:

– Konkursen är ny men eftersom bolaget har varit i rekonstruktion så har mycket av städjobbet redan gjorts och det finns också stora värden i lagret. Butikerna är fyllda med fräscha varor så det handlar inte om att vi nu säljer ut några hyllvärmare. Det är fin verksamhet med ett bra namn så jag tror att det kan finnas intresse att förvärva verksamheten, säger Stefan Skeppstedt till dagens Handel.

ANNONS