Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

GP gör journalistisk storsatsning

Göteborgs-Posten gör en journalistisk storsatsning och rekryterar 25 journalister. - Det är superroligt att få göra den här satsningen på innehåll, säger chefredaktören Christofer Ahlqvist.

Göteborgs-Posten presenterade idag sin kommande organisation där man slår ihop onlineredaktionen med övriga redaktioner på GP och samtidigt gör en rekryteringsoffensiv.

Totalt kommer det att finnas 100 journalister på GP när rekryteringarna är genomförda.

- Satsningen har fokus på lokalt och regionalt innehåll. Vi är helt övertygade om att det är innehåll som kan driva vår affär som tidningshus, säger Christofer Ahlqvist.

Satsningar på ekonomi och politik

Först ut är satsningar på utökad ekonomi- och politikbevakning.

- Vi vill utöka mängden kvalificerat innehåll i alla våra kanaler, och det handlar till viss del om en omprioritering av resurser för att publicera mer kvalificerat innehåll, säger han.

GP och Stampenkoncernen har genomgått flera år av nedskärningar och personalminskningar.

Att rekrytera 25 journalister är en omläggning av kursen?

- Det handlar om 25 nyrekryteringar som ska fylla tidigare redaktionella hål och nyrekryteringar, säger Christofer Ahlqvist.

Digitalt fokus

Och det kommer att vara ett tydligt fokus på digitalt kunnande hos de nya journalisterna.

GP levererar ett bättre resultat än föregående år, trots fortsatta strukturförändringar i branschen. Det beror på kostnadskontroll, stabila upplageintäkter och en stark tillväxt i digitala annonsintäkter.

- Vi väljer att göra omprioriteringar internt för att ha råd med den här satsningen som ytterligare ska stärka vår prenumerationsaffär i print och skapa förutsättningar för att ta betalt för vårt digitala innehåll under hösten, säger Johan Hansson, vd för Stampen Media.

I samband med organisationsförändringarna kommer GP:S mångåriga redaktionschef Ninni Jonzon, att gå in i rollen som transition manager, innan hon slutar senare i höst.

- Jag har haft fantastiska år på GP, efter drygt 20 år som arbetsledare känns det bra att gå vidare. Och att innan jag slutar få vara med och föra den nya organisationen i hamn är förstås särskilt tillfredsställande, säger Ninni Jonzon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.